Quantcast
Channel: TEATER – Kulturmagasinet.dk
Viewing all 133 articles
Browse latest View live

Kultur markedsplads

$
0
0

Køb kulturoplevelser på Kulturmagasinet.dk´s KULTUR MARKEDSPLADS

På Kulturmagasinet.dk´s KULTUR MARKEDSPLADS kan du købe oplevelser, rejser, bøger,  lydbøger, film samt billetter til musical, teater, danseforestillinger, cabaret, koncerter og forlystelsesparker i udlandet.

Gå til Kulturmagasinet.dk´s KULTUR MARKEDSPLADS HER


SPURVEN – Edith Piaf

$
0
0

Storslået og nyskreven dansk musikforestilling om Edith Piafs sidste år. Med Kirsten Siggaard i hovedrollen som Edith Piaf

I et smertehelvede efter endnu en bilulykke, som hun mirakuløst overlever, er hun begyndt at medicinere sig selv med morfin og alkohol. Hun er frygtløs og nægter at følge lægernes råd. Hun vil på scenen igen – for at synge er hendes liv. Efter adskillige hospitalsophold og afvænningsklinikker genoptager hun karrieren. Hendes krop er medtaget, hendes tilstand meget svækket, og hendes nærmeste forbyder hende at optræde mere, men hun har lovet sin gode ven og ejer af Olympia i Paris at hjælpe ham med at få det kriseramte teater op at stå igen med en række koncerter. Alle kæmper for at få hende fra det, men da hun bliver præsenteret for sangen ”Non, Je Ne Regrette Rien”, er hun ikke i tvivl. Hun arbejder som en afsindig, og hendes nærmeste forstår, at hun ved, hvad hun aldrig siger, at hendes dage er talte, at hun lever på lånt tid.

”Spurven” er en dramatisk, kraftfuld, bevægende og samtidig humoristisk fortælling om Edith Piaf ́s sidste år skrevet af Lars Oluf Larsen, som ud over at være skuespiller også har skrevet for flere – bl.a. Musicalteatret og Eventyrteatret.
Historien fortæller om hendes evige kamp, trods alles råd om det modsatte, for at stå påscenen for det publikum der forgudede hende og hvis eksistens hun heller ikke kunne leve uden. Hendes liv var at synge. I forestillingen ”Spurven”
indgår 14 af hendes mindeværdige og helt fantastiske sange, der alle bliver sunget på dansk til live musik.

Medvirkende: Kirsten Siggaard, Christiane Bjørg Nielsen, Mathias Grove, & Rasmus Hammerich

Forfatter: Lars Oluf Larsen

Instruktør: Pia Rosenbaum

Forestillingen har premiere i dag den 16. januar i Musikteatret Albertslund. Tager derefter på turne til 21 spillesteder i hele Danmark i perioden januar & februar 2014, og kommer bl.a. til Flensborg, Aarhus, Vejle, Frederikshavn, Slagelse, Nykøbing Falster, Holbæk og Næstved.

TEATER: TROFAST

$
0
0

– en stærk og poetisk forestilling om mennesker, dyr og sorg.

Tomas Lagermand Lundme, som er en af Danmarks unge kontroversielle debattører og kunstnere, har skrevet TROFAST. Dyret er et gennemgående tema i hans skrevne som billedmæssige værker.

Dyr i vores samtid optræder på lige fod med mennesket og er til tider mere værd end medmennesket. En sand industri omkring bortskaffelse, bevaring og forvaring af ens afdøde kæledyr er skudt op i vores samfund. I dag er der omkring fire kæledyrs krematorier i Danmark, hvor man giver sit dyr en værdig afslutning på et godt liv.

Hvordan takler vi døden, sorgbearbejdelsen og ikke mindst livet efter afskeden i vores samfund i dag? Hvordan er vores forhold til medmennesket og med-dyret? Og hvordan ser det ud på den anden side – i dyrenes rige? Hvordan takler vi i vores moderne verden, at livet en dag holder op for både mennesker og dyr. TROFAST handler om hvad der sker når vi skal sige farvel til vores kæledyr.

Vi befinder os i kæledyrskrematoriets limboland. Menneskets bedste ven er netop afgået ved døden og skal nu brændes. TROFAST er en rørende, satirisk, bloddryppende grusom og hylende morsom fortælling om et liv med og uden dyr. For ingen sorg er mere oprigtig end den, der græder over tabet af en god ven.

Vi vil sætte kløerne i denne hudløse dyrefabel. Hvad gør man, mens man venter på at få sin trofaste ven udleveret i form af aske? Og har man dyr, fordi man mangler mennesker i sit liv – nogen som holder af én – adlyder én – bider én, nogle at udfylde tomheden med? Glæd jer til, vi slipper indre og ydre svinehunde løs på de evige jagtmarker, mens ølhunde glammer!

“Dyret lærer os at vi skal væk herfra en dag. Og det virker absurd at tro på, at der er en mening med livet. Det er der overhovedet ikke. Det er bare noget som vi bilder os ind….Man ved også hele tiden at noget skal dø. Noget skal forsvinde. Enten er det en selv, eller også er det ens marsvin. Men det er godt at man forstår at man ikke er verdens navle. Tværtimod. Man er bare en del af denne verden. Kort. Derefter er det bare død. For mennesker og dyr”, siger Tomas Lagermand Lundme.

Urpremiere
MEDVIRKENDE: Niels-Martin Eriksen, Birgitte Prins, Charlotte E. Munksgaard, Pauli Ryberg
DRAMATIKER: Tomas Lagermand Lundme
INSTRUKTØR: Mia Lipschitz
SCENOGRAF: Nadia Nabil
DRAMATURG: Louise W. Hassing

Forestillingen spiller d. 29.1 – 25.2 2014, ma. – fr. kl. 20.00. Lø. kl. 17. Toldbodgade 6, 1253 København K. Billetter: www.faar302.dk / Teaterrabat.dk.

Danmarksturné: 27.02.14 LASK – Langelands Selvbestaltede Kulturforsyning, 28.02 Teatret Møllen, Haderslev, 03.03 Musikteatret Vejle, 04.03 Randers Egnsteater, 05.03 Katapult Århus, 06.03 Hobro teater, 07.03 Baggårdsteatret, Svendborg, 08.03 Korinth Kulturhus, 12.03 Teatret Masken.

TEATER FÅR302
Toldbodgade 6
1253 København K
Billet tlf: 3311 2004
www.faar302.dk

Den Grønne Elevator i Tivoli

$
0
0

Historiens populæreste lystspil indtager Tivoli

Den Grønne Elevator, er én af historiens mest succesrige lystspil, med forviklinger skarpe replikker og ikke mindst teaterhistoriens største brandert.

Det er Lisbet Dahl, som selv har spillet forestillingen flere gange, der står for instruktionen. Lisbet Dahl har rykket handlingen til 1960ernes New York, men har naturligvis beholdt forestillingens sjove replikker og mange forviklinger.

Billy, der spilles af Tommy Kenter og Blanche, der spilles af Bodil Jørgensen, bestemmer sig for at de vil lade ægtefæller tro, at de har indledt en affære og de vil tages på fersk gerning. For at det hele skal lykkes, kommer flaskerne i barskabet til at spille en ikke helt ubetydelig rolle. Der bliver indtaget en hel del potente cocktails, og en af dem døber parret “Den Grønne Elevator” – Hvordan det hele spænder af kan altså ses i Tivoli fra den . 20. februar.

Medvirkende

Billy Bartlett: Tommy Kenter
Blanche Wheeler: Bodil Jørgensen
Laura Bartlett: Ann Eleonora Jørgensen
Jack Wheeler: Peter Gantzler
Philip Evans: Alexandre Willaume
Tessie: Mathilde Norholt
Harrigan: Max Hansen

    Instruktør: Lisbet Dahl
    Scenograf: Nina Schiøttz

Tilmeld dig Klub Kulturmagasinet og få rabat på Den Grønne Elevator i Tivoli

TEATER: SPARTA!

$
0
0

Scenograf Louise Beck har lavet en fantastisk scenografi som sætter dig lige ned i de franske lavendelmarker.

SPARTA! Af Benjamin Kitter (Vinder af Dramatisk Debut 2014)

”Vi er sat her på Jorden for at hjælpe andre… Hvad de andre er her for, det aner jeg ikke”
(W.H. Auden)

Herbert og Lilly har opfyldt deres gamle drøm om at tilbringe livets efterår i en lille by, i Provence. Han er gået på efterløn efter 30 år som gymnasielærer, og hun har tilbragt lige så mange år som hjemmegående, på førtidspension. Der er ikke længere noget, der forhindrer dem i at leve drømmen ud. Hjemme i Danmark efterlader de to voksne sønner. Den yngste, Sebastian, har tilbragt de sidste 20 år på en institution for autister, og den ældste, Elias, er gift med sin Mette og har to børn. Elias har kaste t sig over politik, og er netop blevet folketingskandidat for et parti, hvis holdninger ligger langt fra Herberts selvbillede. Herbert og Lilly har fundet sig til rette i det franske, og den store dag oprinder. Drengene kommer på besøg. Lilly havde i før ste omgang ellers kun inviteret Elias, men Herbert fik bestemt at Sebastian også skulle med.
Herbert må erkende at livet ikke har formet sig som han ønskede, og måske heller ikke kommer til det. Han trænges op i en krog, og mens han i stigende desperation leder efter sit livs gerningsmand, fødes tørsten efter at tage sagen i egne hænder.

Varmen hærger i landskabet, sønnerne banker på døren, Tour de Francefeltet nærmer sig, og efter 60 års tilløb er Herbert endelig klar til at træffe en selvstændig beslutning.

Stykket følger den lille families tragiske vej mod det uundgåelige. De stærke følelser lurer lige under overfladen, hvor alt ellers umiddelbart ånder fred og idyl.”

SPARTA! er skrevet af Benjamin Kitter, vinder en af Teater V’s store dramatikerkonkurrence “Dramatisk Debut 2014″. Benjamin er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 2005. At han nu også kan kalde sig dramatiker og får professionel debut på Teater V har kun givet ham endnu mere blod på tanden til at fortsætte skriveriet. Historien ”SPARTA” har længe ligget og summet i hans hoved og fra tanke til papir tog det kun Benjamin ganske kort tid at få det hele skrevet ned. Nu glæder han sig til at følge processen på tæt hold, og se sin historie få liv på scenen.

Medvirkende:
Kristian Halken, Ditte Gråbøl, Carsten Bjørnlund & Brian Hjulmann

Manuskript:
Benjamin Kitter

Instruktion:
Frederik Arntzen Neergaard

Scenografi:
Louise Beck

Urpremiere d. 23. februar 2014 på TEATER V, Prøvehallen, Porcelænstorvet 4, Valby.
Forestillingen spiller 23. februar til 23. marts 2014.
Ons – fre. kl. 20, lør. kl. 17 & søn kl. 15.

TEATER V, PRØVEHALLEN, PORCELÆNSTORVET 4, 2500 VALBY
SALG 70 20 20 96
BILLET@TEATER

TEATER: AFDELINGEN FOR MINDRE PLANTER

$
0
0

fotograf Morten Faurby

En forestilling om det store i det små af >>TEATRET<< i samarbejde med TEAM TEATRET

Et humoristisk, absurd og underfundigt gæstespil kan til februar opleves på TEATER GROB, iscenesat af Reumertvindende instruktør Hans Rønne.

Historien udspiller sig på Lunds planteskole, som Gunnar Lund overtog efter sine forældre for mange år siden. Dengang var gartneriet bogstavelig talt en frodig virksomhed med et bredt sortiment af blomster, buske og træer.  Nu derimod er det kun i gartneriets ældste fløj ”Afdelingen for mindre planter”, at der stadig er aktivitet. Og det er her, at virksomhedens to eneste ansatte Lis og Dorthe er beskæftiget med at sætte stiklinger i potte. Dag efter dag. Kvinderne er glade for Lunds Planteskole. Her føler de sig hjemme. Det er her, de hører til, og de nyder arbejdslivet i en afslappet atmosfære af travlhed, tryghed og rutine. Men gartneribranchen er i krise. Lund må tage konsekvensen. Afdelingen skal beskæres med 50%. En af hverdagsheltinderne må forlade virksomheden.

Det der var tænkt som en ren formalitet fra Gartner Lunds side, udvikler sig i stedet til et eksistentielt drama, hvor den skæbnesvangre besked får helt uanede konsekvenser.
Foruroligende spørgsmål om identitet og selvransagelse pibler frem af trioens mentale bunddække. Hvem er du? Hvem er jeg? Hvem er vi?

AFDELINGEN FOR MINDRE PLANTER er en humoristisk og underfundig forestilling, om de mure vi bygger omkring os, om angsten for forandringer og om de nedgroede vaner, der nødvendigvis må luges ud, før noget nyt eventuelt kan spire frem.”

På scenen ses skuespillerne Henrik Prip, Stine Schröder Jensen og Marie Mondrup. Sammen med forestillingens instruktør Hans Rønne står de bag idé, tekst og udarbejdelse af stykket. Scenografien er lagt i hænderne på Gitte Baastrup, der ligesom Hans Rønne er ledere af >>TEATRET<<. Kisser Rosenquist står bag lysdesign, og teknik er udarbejdet af Poul Jepsen. Instruktørassistent: Anne Nymark

Spilleperiode: 6.februar – 21. februar 2014
Spilletider: Man.- fre. Kl. 20.00, lør. Kl. 17.00
Hvor: Teater GROB, Nørrebrogade 37, 2200 København N

Ide og bearbejdelse: Hans Rønne, Henrik Prip, Stine Schröder Jensen og Marie Mondrup
Instruktion: Hans Rønne

Medvirkende: Henrik Prip, Stine Schröder Jensen og Marie Mondrup Scenografi: Gitte Baastrup
Lysdesign: Kisser Rosenquist
Teknik: Poul Jepsen

StjernenykkerRevyen 2014

$
0
0

Fotograf Dennis Møller

Den 26. maj, slår Damhuskroen dørene op for StjernenykkerRevyen ført an af Danmarks yngste revydirektør, Nicolaj Cornelius.

Med sine bare 29 år, kan Nicolaj Cornelius kalde sig Danmarks yngste revydirektør. Det er den altid hårdtarbejdende, ambitiøse og musikalske unge mand, som står bag StjernenykkerRevyen, både som tekstforfatter, komponist og instruktør, når den har premiere på Damhuskroen sidst på foråret.

Stærkt cast, store musikalske talenter

På scenen står de fire talenter Kit Løvenhardt, Pernille Sørensen, Christian Berg og Nicolaj Cornelius, der med stor elegance, energi og humor vil underholde publikum med en energifyldt revy, hvor publikum får mulighed for at grine igennem. StjernenykkerRevyen leverer et tempofyldt, sjovt og musikalsk show med bl.a. sketches og parodier, brygget på aktuelle emner fra dagens Danmark, tilsat en masse iørefaldende musik og et væld af morsomme tekster.

Nicolaj Cornelius er bl.a. uddannet fra Rødkilde Teaterhøjskole samt Odense Sang&Stemme Akademi. Han har de sidste fire år opsat og medvirket i sin egen revy StjernenykkerRevyen samt forestillingen Mød Os på Cassiopeia.

Kit Løvenhardt er uddannet fra Det Danske Musical Akademi i 2004 og har medvirket i bl.a. Peter Pan på Det Ny Teater samt Grease og Nonsense på Fredericia Teater. Hun var med fra starten, da Nicolaj Cornelius skabte StjernenykkerRevyen og har således spillet tre sæsoner i revyen.

Pernille Sørensen er autodidakt sanger og skuespiller og har løbende haft roller på en lang række teatre. Hun har bl.a. arbejdet på Jytte Abildstrøms teater, Riddersalen, i 10 år. Hun har desuden medvirket i forskellige cabaretter og revyer, heriblandt Bornholmerrevyen.

På scenen ses også revyens kapelmester Christian Berg. Christian er uddannet i musikledelse, sang og kordirektion ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Han har medvirket i bl.a. Miss Saigon på Østre Gasværk Teater, The Wiz og Robin Hood  på Folketeatret, Showboat på Aarhus Teater samt Peter Pan på Det Ny Teater, samt en af  hovedrollerne i Andrew Lloyd Webbers Love Never Dies.

Kit Eicher medinstruerer StjernenykkerRevyen og har selv medvirket i et væld af revyer og er derudover en erfaren skuespillerinde, der har stået på stort set alle danske teaterscener i over 40 år. Louise Fribo er koreograf på revyen og er mest berømt for sin bemærkelsesværdige sangstemme. Sidste år sang hun for fulde huse på Det Ny Teater i forestillingen Love Never Dies hovedrollen som Christine, mens hun i de sidste år har slået sit navn fast på nogle af verdenens førende operascener. I 2011 var hun på turné med John Malkovich i hans opera The Infernal Comedy.

I StjernenykkerRevyen vil publikum opleve store hatte, lange handsker, elegance, sølv, guld, kjoler med slæb, glimmer, fjer i håret, sjove parodier, morsomme sketches, iørefaldende musik, og hjertevarme og ikke mindst de medvirkendes glæde og entusiasme omkring revytraditionen.

Selvom StjernenykkerRevyen har Danmarks yngste revydirektør, har revyen en traditionel karakter med hjerte for det folkelige og inspireret af den danske revy anno 1940 med fokus på elegancen, sødmen og den visuelle detalje.

StjernenykkerRevyen har premiere på Damhuskroen i København d. 26. maj 2014
For mere information se her: www.stjernenykker.dk

LOST MEMORIES

$
0
0

LOST MEMORIES – en danseforestilling om tab og erindring En mand kravler ud gennem en betonvæg. Storbynat. Beskidt og omtåget træder han fremmed ind i verden. Natten bærer en hemmelighed, en tabt erindring. Han begiver sig ud på en rejse gennem byens gader og ind i erindringens kringlede kroge. Foruroligende hændelser rammer ham som en stormflod. En nat kravler en mand ud gennem en betonvæg. Uendeligt langsomt
husker han.

LOST MEMORIES er en rå og poetisk danseforestilling om en mand, der er ramt af hukommelsestab. I mødet med nattens eksistenser, drømmescenarier og optrin afdækkes fortiden. Med dans, video, musik og ord  skabes et univers, hvor personer, drømme, erindringer og rum manifesterer sig for i øjeblikket efter at være noget andet.

Idé, koreografi og iscenesættelse: Pernille Garde
Medvirkende: Bo Madvig, Tiziana Fracchiolla, Kristofer Krarup & Sherwin Reyes
Komponist: Greatmusic
Videodesigner & scenograf: Signe Krogh
Lysdesigner: Michael Breiner
Kostumedesigner: Rikke Von Qualen
Dramaturgisk konsulent: Vibeke Wrede

BILLETTER
Teaterrabat
Teaterbilletter.dk


Teater: 1001 nat

$
0
0

En ung kvinde gifter sig med Kongen. Et giftermål, der forhindrer flere mord på kvinder, som Shahriayar gifter sig med for efter nat, at lade kvinderne halshugge. Hendes historier vækker kærligheden til live!

Ken Vedsegaard, der er kendt fra rollen som Erik Nielsen i Krøniken, spiller Kongen i Teatret Zeppelins genopsætning af den anmelderroste familieforestilling for børn fra 7 år. Susanne Storm spiller rollen som den smukke Shehererazade, der finder vejen til kongens lukkede hjerte.

Teatret Zeppelins moderne version af 1001 nat, er bygget op af 5 udvalgte af fantastiske historier, fortalt i et dynamisk og hæsblæsende tempo med mange sjove indfald og visuelle effekter. “1001 nat er en skatkiste af
vidunderlige fortællinger.

BILLETTER

Teaterbilletter.dk

En dukketeater gyser

$
0
0

»TESTAMENTET« er en billedrig iscenesættelse af klassikeren over alle om at være menneske med drifter, længsler og indre kampe.

Genesis i Det Gamle Testamente indeholder voldsomme menneskelige skæbnefortællinger og al det drama, gys og eventyr, underholdningsindustrien hungrer efter: Voldtægter, mord, forbandelse, hævn, hungersnød, undertrykkelse, flugt, død og ødelæggelse, kærlighed og tilgivelse…

Reumertvindende instruktør Rolf Heim sætter nutidigt lys på de stærke og foruroligende beretninger, der udgør vores fælles arv. Vores fælles testamente. Kristen, jøde eller muslim. Troende eller ej.

Sammen med dukkemager Rolf Søborg Hansen fortsætter Heim eksperimenterne i dukketeaterlaboratoriet, hvor trolddom og illusion får selv det umulige til at ske.

INSTRUKTØR Rolf Heim
MEDVIRKENDE Laura Müller, Karen Monrad, Ida Dreyer & Rolf Søborg Hansen. m.fl.
DUKKEMAGER Rolf Søborg Hansen

Anmelderne om Bådteatrets tidligere dukke- og animationsforestillinger:
”Det lille sted har meget højt til loftet” Smagsdommerne
“Konsekvent og makabert” Information
“magisk, enkelt, virkningsfuldt og billedskabende teater” Arbejderen
”udtryksfuldt og sikkert gestaltet på scenen” Jyllandsposten
“hårrejsende vellykket” Weekendavisen

TESTAMENTET er støttet af Statens Kunstråds Scenekunstudvalg, Wilhelm Hansen Fonden, Konsul George Jorck og hustru Emma Jorck’s Fond & Oda og Hans Svenningsens Fond

www.baadteatret.dk/testamentet/

DET GODE LIV

$
0
0

STJENEBESAT DRAMA på Aveny-T

Se et stjernecast i dette gribende drama mellem en mor og hendes datter. Forestillingen Det Gode Liv har det hele – sjov, sørgelig og først og fremmest menneskelig.

Det Gode Liv er baseret på Eva Mulvads prisvindende dokumentarfilm “The Good Life”, som Aveny-T eksklusivt har sikret sig rettighederne til at opføre som teater.

Oplev forholdet mellem en mor og hendes datter, når der ikke er mere at skjule og fortiden har indhentet dem. Den voksne datter Anne Mette er vokset op i den tro, at pengene gror på træerne, men pludselig løber bankkontoen tør, og hun må for første gang i en alder af 56 år prøve at finde sig et job. Tragedien lurer lige bag den komedie, som Det Gode Liv også er.

 Den flere gange Reumertbelønnede Kamilla Wargo Brekling iscenesætter

“The good Life viser vores livs skrøbelighed – vi bygger et helt liv og samfund op omkring en velstand, som giver os vaner – og når vi pludselig mister dette, har vi ingenting. – The good Life er derfor en genkendelig og ekstremt skræmmende og vedkommende historie – for vi ved aldrig, hvornår det hele måske krakker – krakker i det det store eller i vores eget lille liv.”, siger Kamilla Wargo Brekling, dramatiker og iscenesætter af The good Life.

‘The Good Life’ sender kærlige hilsener til de amerikanske Maysles-brødre og dokumentarklassikeren ‘Grey Gardens’. Og alligevel er historien helt egen – en drabelig personlig og dyster beretning, et knivskarpt billede af virkeligheden – to kvinder – forholdet mellem en mor og hendes datter, når der ikke er mere at skjule og fortiden har indhentet dem.

20 euro til to uger – det er, hvad de to kvinder, mor og datter, har at gøre godt med i dette sorte familieportræt fra Portugals solkyst. Men sådan har det ikke altid været. For den danske familie var engang velhavende og overleverede en formue gennem generationer – en formue, der nu er brugt op.

MEDVIRKENDE: GHITA NØRBY, TAMMI ØST OG PETER OLIVER HANSEN.
Iscenesættelse: Kamilla Wargo Brekling
Dramatisering: Jakob Weis
Scenografi: Jon Stephensen

Spilleperiode: 7. marts – 12. april 2014

DET GODE LIV 

7.  M  A  R  T  S  -  1 2.  A  P  R  I  L       -      S  T  J  E  R  N  E  T  E  A  T  E  R     P  Å     A  V  E  N  Y – T

 

 Ja, jeg har knebet mig selv i armen for at være sikker på at jeg ikke stadig drømmer. Men det er virkelighed, og derfor med stor stolthed, jeg byder indenfor til Det Gode Liv på Aveny-T. Jeg er stolt over at kunne byde velkommen til to af Danmarks helt store skuespillerinder Ghita Nørby og Tammi Øst, der for første gang står overfor hinanden i to kæmpe roller, som mor og datter.

Baseret på Eva Mulvads prisvindende dokumentar-film dramatiserer Aveny-T dette gribende mor-datter drama – ja, vi lægger slutspillet, som rækker langt udover de svar filmen giver. Den flere gange Reumertvindende Kamilla Wargo Brekling iscenesætter og ligeledes Reumertvinder Jakob Weis har leveret manuskript. Maja Ravn står for kostumer og Jon Stephensen for scenografien.
 
Vi glæder os til at lade virkeligheden rykke helt ind på scenen.
 

Yderligere oplysninger og ønsker angående interviews med de medvirkende på 20960394 eller jon@aveny-t.dk

Med venlig hilsen

Jon Stephensen, teaterchef, Aveny-T

VERDENSPREMIERE                                   Spilleperiode: 7. marts – 12. april 2014

DET GODE LIV

MEDVIRKENDE: GHITA NØRBY, TAMMI ØST OG PETER OLIVER HANSEN.

 Iscenesættelse: Kamilla Wargo Brekling

Dramatisering: Jakob Weis

Scenografi: Jon Stephensen

 STJENEBESAT DRAMA

 Se et stjernecast i dette gribende drama mellem en mor og hendes datter. Forestillingen Det Gode Liv har det hele – sjov, sørgelig og først og fremmest menneskelig.

Det Gode Liv er baseret på Eva Mulvads prisvindende dokumentarfilm “The Good Life”, som Aveny-T eksklusivt har sikret sig rettighederne til at opføre som teater.

Oplev forholdet mellem en mor og hendes datter, når der ikke er mere at skjule og fortiden har indhentet dem. Den voksne datter Anne Mette er vokset op i den tro, at pengene gror på træerne, men pludselig løber bankkontoen tør, og hun må for første gang i en alder af 56 år prøve at finde sig et job. Tragedien lurer lige bag den komedie, som Det Gode Liv også er. 

 Den flere gange Reumertbelønnede Kamilla Wargo Brekling iscenesætter

 “The good Life viser vores livs skrøbelighed – vi bygger et helt liv og samfund op omkring en velstand, som giver os vaner – og når vi pludselig mister dette, har vi ingenting. – The good Life er derfor en genkendelig og ekstremt skræmmende og vedkommende historie – for vi ved aldrig, hvornår det hele måske krakker – krakker i det det store eller i vores eget lille liv.”, siger Kamilla Wargo Brekling, dramatiker og iscenesætter af The good Life.

‘The Good Life’ sender kærlige hilsener til de amerikanske Maysles-brødre og dokumentarklassikeren ‘Grey Gardens’. Og alligevel er historien helt egen – en drabelig personlig og dyster beretning, et knivskarpt billede af virkeligheden – to kvinder – forholdet mellem en mor og hendes datter, når der ikke er mere at skjule og fortiden har indhentet dem.

20 euro til to uger – det er, hvad de to kvinder, mor og datter, har at gøre godt med i dette sorte familieportræt fra Portugals solkyst. Men sådan har det ikke altid været. For den danske familie var engang velhavende og overleverede en formue gennem generationer – en formue, der nu er brugt op.

CV FOR INVOLVEREDE I FORESTILLINGEN THE GOOD LIFE

 

Instruktør: Kamilla Wargo Brekling                          

Født 1966.

Koreograf, instruktør og dramatiker.

 Har som instruktør stået bag en lang række teater- og danseforestillinger, blandt andet ”Let’s get Married” på Dansescenen (1996), ”Damer på græs,” Kanonhallen (2002), ”Hej søde natur” på Kaleidoskop (2002) og ”Slut” på Republique (2010). Hendes forestillinger tematiserer ofte kønnet, både det ene og det andet og undersøger gerne det såkaldt moderne menneskes muligheder – og, måske ikke mindst, umuligheder. Selv har hun sagt i et interview, at: ”Jeg arbejder altid med moderne civiliserede menneskers liv og problemstillinger, fordi jeg ikke selv kan forstå verden.” Den nysgerrighed har blandt andet resulteret i trilogien “Krig” på Kaleidoskop (2004), “Undskyld!” (2005) og “PIS” (2007), begge på Det Kgl. Teater og “Om et øjeblik” på Edison (2006). Kvinde kend din Krop, Mungo Park 2010.

Reumertvinder: 2007 (Årets Iscenesætter) og 2011 (Kvinde kend din Krop).

  

Dramatiker:

 Jakob Weis 

Født 1970.

 Dramatiker og instruktør. Debuterede som dramatiker med Noget om eros Dramatikerstudio i Århus 1993 og blev siden tilknyttet Teater Grob. I en rap og ubesværet dialog og med stor sans for dramaturgisk spænding tager Jakob Weis livtag med aktuelle problemstillinger som i fx Humanum Bæst I: Pelsjægerne 2001, hvor han bidskt spidder maskulin kønsfascisme og homofobi, i Humanum Bæst III: Extrem sport 2003, hvor han leverer en illusionsløs karakteristik af konsumsamfundets overskud på uforpligtende sex og følelsesmæssig goldhed, og i Håndbog i overlevelse 2006, hvor han skildrer travbanens ensomme og skæve sjæle.

 Af dramatiske værker kan bl.a. nævnes Candyfloss Theater2Produktion 1995; Boxning Teater Grob1998; Fryds fred DRradio 2002; Helmer Hardcore TeaterV 2007 og Udslet Hornsleth på Teater V 2011.

Har 2 gange modtaget Reumert-prisen for Årets dramatiker, senest i 2011.

 Medvirkende:

 

Ghita Nørby                                    

Født 1935.

Uddannet skuespiller fra Det Kongelige Teater i 1955.

 

 På Det Kgl. Teater har hun bl.a. medvirket i Misantropen, Fra regnormenes liv, Hvem er bange for Virginia Woolf?, Hamlet, Glade dage, Maria Stuart, Mågen, Faderen, Bernardas Hus, Sommer, Richard III, Mirakelmageren, Colombo, Tre høje kvinder, Lang dags rejse mod nat, Fønikerinderne, Sandhedens hævn, Gengangere, Glasmenageriet, Arsenik og gamle kniplinger, Celestina, Vores sensommer, To kvinder, H.C. Andersens eventyr, Indenfor murene (2005), Med venlig deltagelse (2007) og Høstsonaten (2008). Lige nu aktuel i Faderen på Det kongelige Teater

Herudover Misantropen (2002), Blanche og Marie (2006) og Min familie (2008 & 2009) – alle på Betty Nansen Teatret.

Inden for film og tv har hun bl.a. medvirket i Dansen med Regitze (1989), Freud flytter hjemmefra (1991), Det bli’r i familien (1993), Riget I og II (1994 & 97), Hamsun (1996), Sekten (1997), Her i Nærheden (2000), Grev Axel (2001), En kort en lang (2002), Arven (2003), Matador (DR, 1978-81), Ørnen (DR, 2004-05), Det som ingen ved (2008), Julefrokosten (2009) og De vilde svaner (tillige medinstruktør) (2009).

Har desuden modtaget adskillige priser og udmærkelser, blandt andet Hæderprisen ved Reumert-prisuddelingen i 2003. Blev i 2006 tildelt medaljen Ingenio et Arti af Dronning Margrethe. Og modtog i 2012 en Æres-Bodil, og i 2013 en Æres-Robert.

 

Tammi Øst

Født 1958.

Uddannet fra Statens Teaterskole 1982.

 

1984-86 var hun tilknyttet Det Kgl.Teater. Her og på flere andre københavnske scener har hun med stor scenisk autoritet spillet i såvel det moderne som det klassiske rollefag, bl.a. den uskyldige Gretchen i Faust (1984) og Jelena i Onkel Vanja (1988) på Gladsaxe Teater. Senere blev hun fortolker af den uforløste kvinde, bl.a. Katinka i filmatiseringen af Herman Bangs Ved vejen (1988). Hendes fremstilling af titelrollen i Dark (1994) på Betty Nansen Teatret gjorde hende til en moderne tragedienne, en position, hun har styrket i Nikoline Werdelins Liebhaverne og Astrid Saalbachs Aske til aske — Støv til støv på Husets Teater (begge 1997). Samtidig mestrer hun ubesværet de klassiske roller, fx den sødmefulde Beatrice i Shakespeares Stor Ståhej for ingenting (Grønnegårds Teatret 2003) og den intrigante madame de Tourvel i Christopher Hamptons Farlige forbindelser (Østre Gasværk Teater 2005). Hun har desuden medvirket i en række revyer, bl.a. Cirkusrevyen 2001, ligesom hun har udfoldet sit musikalske og satiriske talent i soloforestillingen Den fede kvindes rige liv (Husets Teater 2003) og kvindekabareten K.R.O.P. på Bellevue 2005. Medvirkede desuden i musicalen Matador på Operaen (2007), Høstsonaten på Det Kgl. Teater (2008), Ansigtet mod væggen på Holland House (2008), Stuk og Revy 09 på Det Kgl. Teater (2009), Circus Fantastica på Folketeatret (2012) og Kirsebærhaven på Aalborg Teater (2013).

 Forfatter til romanen »Indtil nu« (2008).

Udgav cd’en “Øst” i 2011.

 

Har i 2009 modtaget en Reumert for bedste kvindelige hovedrolle i ”Ansigtet mod væggen”på Holland House og Café Teateret og “Stuk” på Det Kongelige Teater og modtog i 2011 en Reumert for bedste kvindelige birolle i Misantropen (Det Kgl. Teater) Kirsebærhaven (2013).

 

Peter Oliver Hansen

Født 1967.

Uddannet skuespiller ved Odense Teater i 1995.

 Har, udover at medvirke i flere forskellige spillefilm, bl.a. medvirket i “Jeff Koons” Betty Nansen Teatret (2001), “Den skaldede sangerinde” på Teatret ved Sorte Hest (2002), “Rasteplads” på Det Kongelige Teater (2004), “Jeppe på Bjerget” på Bådteatret (2006), “Lukkede døre” på Sorte Hest (2006), PIS på Det Kgl. Teater (2007), “Natmandens datter på Folketeatret (2008), “Mamma Mia” i Tivolis Koncertsal (2010), “Den Gerrige” på Det Kgl. Teater (2011) og “Tartuffe” på Grønnegårds Teatret (2012).


HANKØN – gæstespil på TEATER FÅR302

$
0
0

Foto: Jon OJ Johansen

Mandekrisen. Medierne ved den er der. Kvinderne ved den er der. Mændene ved det vist ikke endnu. Eller kan de bare ikke mande sig op til at gøre noget ved den?

Fem kvindelige kunstnere tager nu kampen op for dem i forestillingen HANKØN på Får302.

De fem handlekraftige, fremadstormende kunstnerinder er, som resten af deres generations kvinder, helstøbte mennesker, der let pendler mellem deres feminine og maskuline sider. Handlekraftige på jobbet, blide i sengen, og altid klar til at hæfte de løse ender sammen i familielivet, som den lim der får det hele til at gå op i en højere enhed. Deres jævnaldrende mænd derimod, kan hverken finde ud af at slå et søm i en væg, tale om følelser eller kneppe kvinderne ordentligt, og det er jo frustrerende – ikke mindst de stakkels mænd. Ja, mændene er faktisk i krise. Medierne omtaler dem som kastrerede, frustrerede og dominerede. Men når kvinderne spørger ”Er du i krise mand? ” svarer mændene: “Nogen mænd er i krise, men det er ikke mig”.

Er du en mand i krise?
Så hvor er de, disse mænd i krise? Vi vil finde dem!
Derfor har vi lavet en test.
Kom og tag vores store mande-krise-test, og se om DU er en af dem der har brug for hjælp. Skulle testen blive positiv, forsøger vi at løse krisen på stedet!
Vi håber, at I vil deltage i eksperimentet og sende jeres bedste mand. (M/K)

Skulle det ikke lykkes os at løse de kriseramte mænds problemer på stedet, så er en anden mulighed at komme og se forestillingen HANKØN.

HANKØN
Forestillingen handler om mænd – spillet af kvinder, og alle ord i forestillingen er oprindeligt sagt af mænd. Teksten er sammensat af interviews og citater fra bland andet Carl-Mar Møller, Kenneth Reinicke, Peter Bastian, Jesper Juul og medlemmer af Foreningen Mand.

Det gør mændene 100% fri for at blive fortolket, misforstået eller gjort nar ad, og giver dem muligheden for at se deres krise i et forfriskende nyt perspektiv. Alle kvindagtige holdninger og verdensopfattelser er således lagt på hylden, når skuespillerne Rosa Sand Michelsen og Gry Guldager i bogstaveligste forstand sætter sig i mændenes sted med skæg på overlæben, bule i bukserne og mændenes egne ord i munden.

Holdet bag forestillingen er:
Skuespillere: Gry Guldager og Rosa Sand Michelsen
Musiker: Sanne Dassevillle
Instruktør: Lene Skytt
Scenograf: Maria Noer

Forestillingen spiller på Teater Får302:
10. marts – 22. marts 2014, ma. – fr. kl. 20.00, lø. kl. 17.00

Krøyers yderste nat

$
0
0

fotograf Gudmund Thai

Preben Kristensen og Maibritt Saerens i kærlighedsdrama på Folketeatret

Det er julenat i Skagen. Den smukke Marie Krøyer tilbringer aftenen sammen med sin elsker, kvindebedåreren, den svenske komponist Hugo Alfvén. Maries mand, maleren P.S. Krøyer, er indlagt på sindssygehospital og intet skulle kunne forstyrre den unge kærlighed. Freden har sænket sig, alt ånder idyl, men P.S. Krøyer har forladt hospitalet for at fejre julen sammen med sin hustru.

Det bliver en nat, der vender op og ned på alt. En nat, der forandrer livet for altid.

Dramatikeren Vivian Nielsen tager publikum med lige ind i brændpunktet af det drama, der udspiller sig imellem de tre stærke personligheder.

På scenen står Preben Kristensen som P.S. Krøyer, Maibritt Saerens er Marie Krøyer og Kenneth M. Christensen er Hugo Alfvén.

Krøyers yderste nat spiller fra den 13. marts til den 26. april 2014 på Hippodromen.

Instruktion: Jacob Schjødt
Scenografi: Carsten Burke Kristensen
Manuskript: Vivian Nielsen
Medvirkende: Preben Kristensen, Maibritt Saerens, Kenneth M. Christensen

Læs mere på www.folketeatret.dk.

Teater: Zappa

$
0
0

“Kom så, Mulle, spis nu skovsneglen! For du vil da gerne have din marokkopude tilbage ik?…”

Teater Vestvolden præsenterer som deres 30 års jubilæumsforestilling en nytænkende og anderledes opførelse, hvor de fortolker én af de store danske klassikere, ZAPPA af Bjarne Reuter.

I ZAPPA er de tre drenge blevet voksne. Årene er gået – Hvordan har deres liv udfoldet sig efter de skiltes? Hvad har de hver især taget med sig fra deres ungdomsliv og det de oplevede sammen, og hvordan har det været med til at påvirke dem?

Forestillingen er et selvstændigt dramatisk værk – baseret på inspiration fra filmen og bogen. Historien er bygget retrospektivt op – med tre modne og dygtige skuespillere som genoplever situationer i glimt fra dengang og nu. Vi ser tilbage på dem som de engang var, det de oplevede sammen, deres venskab, deres familier og frem til nu hvor de er blevet voksne  – en ren men rystende historie – fortalt med voksne øjne.

Bogen ZAPPA udkom i 1977 og foregår først i tresserne og handler bl.a. om den 14 årige Bjørn og miljøet omkring ham. Sammen med de jævnaldrende drenge Mulle og Sten, har Bjørn en klub. Sten er den ubetingede kyniske og manipulerende leder, og ham der tager beslutninger for hele gruppen. Mulle er klovnen og ham der bliver trynet,
Bjørn er den stille iagttager men som rodes mere og mere ind i Stens afstumpede adfærd. Til sidst må Bjørn bryde fri, hvilket får fatale konsekvenser…

Forestillingen vil prøve at skildre, at ungdommen stadig kæmper med de samme problemer i dag som dengang.
Emner som gruppepres, had, mobning, den første kærlighed,venskab og svigt.

Dramatikeren Thomas Markmann har prøvet at stille spørgsmålet – Hvad tager vi med os i ”bagagen” når vi vokser op  – hvordan håndtere vi vores ungdoms oplevelser – hvad kan vi bruge og hvorfor er det så svært nogen gange at gøre sig fri af fortidens begivenheder.

OM ZAPPA

Ur premiere 21. marts – spiller frem til 25. april. På Teatret Masken 31.marts – 11.april
Instruktør: Camilla Back Mortensen
Manuskript: Thomas Markmann
Scenograf: Ingvild Rømo Grande
Medvirkende: Bjarne Henriksen, Ulver Skuli Abildgaard & Hans Henrik Clemensen

Teater Vestvolden
Høvedstensvej 49 · 2650 Hvidovre
www.teatervestvolden.dk

Teatret Masken
Voldgade1
4800 Nykøbing Falster
www.masken.dk/zappa

Shakespeare Festival at Hamlets Castle 2014

$
0
0

Foto: Andreas Boonstra

HamletScenen byder alle kosmopolitter velkommen på Kronborg Slot

Oplev magiske sommeraftener når slotsgården igen i år summer af international stemning i august. Her er garanti for teater i verdensklasse når sublime skuespillere går på scenen med stor vitalitet. Eksklusiv underholdning med intimitet og intensitet. Bliv en del af den særlige Kronborgstemning når intriger, forbudt kærlighed, forfængelighed, magt, humor, had, hævn og provokationer fylder slotsgården. Shakespeare´s Globe, Stockholms Musikteater, Peter Brooks storfilm King Lear og Shakespeare in Concert er årets oplevelser til publikum på Shakespeare Festival at Hamlets Castle fra den 1.-10. august 2014.

Festivalen åbner med Shakespeare´s Globe fra London med deres sprudlende nyopsætning af Much Ado About Nothing, Stor ståhej for ingenting. Hero og Claudio har deres på det tørre og skal giftes om en uge. De elskende forsøger at gøde den spirende forelskelse mellem Benedick og Beatrice. I kulissen lurer den ærkeonde Don John med planer om at beskylde Hero for utroskab. Forviklingerne og forvekslinger bliver hurtigt mange, og et sandt virvar af drama- og komediespil folder sig lynhurtigt ud når det er allerbedst. Oplev en perlerække af Englands bedste skuespillere når de spiller, synger og danser i slotsgården, og vækker en af verdens mest elskede folkekomedier til live.

Humoristiske tour de force

Stockholms MusikTeater står på scenen med deres humoristiske tour de force musical ”William”. Prisvindende på New York Fringe Festival i 2013. William Shakespeare er 28 år og man er netop begyndt at tale om denne dramatiker i London, som hurtigt udvikler sig fra en middelmådig forfatter til en litterær gigant. Med udgangspunkt i året 1592 forsøger forestillingen at finde svaret på et 400 år gammelt mysterium – hvem var William Shakespeare? En fantastisk musikforestilling, der afslører meget om Shakespeare og hans tid, ved at dykke ned i de berømte 154 sonetter, skrevet med hans uhæmmede lyst til livet, hans humor, lidenskab for kærlighed, spirende sindssyge, impotens og jalousi. Oplev den talentfulde svenske skuespiller og sanger Jonas Nerbe i selskab med en kvindelig strygerkvartet bestående af to violiner, en bratsch og en cello. Sammen fortæller de på virtuos vis historien om verdens mest kendte dramatiker William Shakespeare.

Open Air Cinema

Årets Open Air Cinema byder på en eksklusiv visning af King Lear fra 1971 filmatiseret af den legendariske britiske mesterinstruktør Peter Brooke. Et spændende dansk/engelsk filmsamarbejde, hvor bl.a. de danske skuespillere Anne-Lise Gabold og Søren Elung Jensen medvirkede. Titelrollen blev spillet af den oscar-vindende britiske karakterskuespiller Paul Scofield. Optagelserne fandt sted i Råbjerg Mile i Nordjylland. Storfilmen præsenteres i samarbejde med CINEMATEKET/Det Danske Filminstitut og CPH PIX.

Shakespeare in Concert

Som et nyt initiativ præsenteres Shakespeare in Concert som en festlig og musikalsk afslutning på årets festival. Frans Rasmussen dirigerer et brag af en koncertoplevelse i herligt selskab med de to fantastiske sangere Signe Schreiber og Søren Launbjerg der synger kendte sange og partier fra såvel det klassiske og moderne repertoire. Christian Eugen-Olsen er koncertens konferencier, og Greve Harmoniorkester akkompagnerer i musikalsk samspil med Skt. Olai Vokalensemble. Undervejs vil publikum få lejlighed til at synge med når scene og tribune smelter sammen i fantastisk alsang. Slotskoncerten præsenteres i samarbejde med Dansk Folkehjælp.

Fakta:

Much Ado About Nothing
Shakespeare´s Globe- London
Arrangør: HamletScenen- www.hamletscenen.dk
Produktion: Shakespeare´s Globe www.shakespearesglobe.com
Iscenesættelse: Max Webster
Spilledage: 1., 2., 3., 4. august kl. 20:00
Varighed: Ca. 3 timer inkl. pause
Forestillingen opføres på engelsk og tekstes til dansk

William
Stockholms Musikteater
Arrangør: HamletScenen – www.hamletscenen.dk
Produktion: Stockholms Musikteater www.stockholmsmusikteater.nu
Iscenesættelse: Andreas Boonstra
Spilledage: 6., 7. august kl.20:00
Varighed: Ca. 2 timer og 15 min. inkl. pause
Forestillingen opføres på engelsk og tekstes til dansk

King Lear – Filmversion fra 1971
Arrangør: HamletScenen – www.hamletscenen.dk
I samarbejde med CPH PIX og Cinemateket
Produktion: Athena Film
Instrueret og filmatiseret: Peter Brooke,
Format: 35 mm, widescreen s/h
Spilledag: 9. august kl. 21:00
Varighed: ca. 2 timer og 15 min. uden pause
Filmen vises på engelsk med danske undertekster

Shakespeare in Concert
Producent: HamletScenen – www.hamletscenen.dk
I samarbejde med Dansk Folkehjælp
Dirigent: Frans Rasmussen
Spilledag: 10.. august kl. 20:00
Varighed: Ca. 1 time og 15 min. uden pause
Koncerten opføres på dansk



Teater: Javel Hr. Minister!

$
0
0

fotograf Gudmund Thai

Satirisk forestilling på Folketeatret / Nørregade

På baggrund af den klassiske, engelske tv-serie Javel Hr. Minister!, som netop er blevet genudsendt på DR2, har originalforfatterne Anthony Jay og Jonathan Lynn skrevet en helt ny forestilling til Folketeatret. Flemming Jensen har fået frie hænder til at skrive en dansk version, som sætter spot på nutidens politiske moral og fiksfakserier på Borgen. Forestillingen får premiere på Folketeatret den 25. marts.

Jacob Morild og Flemming Jensen spiller henholdsvis den intellektuelle kølige departementschef og den joviale, knapt så intellektuelle statsminister. Som repræsentanter for ministeriets embedsværk og som ambassadøren fra den olierige republik Chumranistan ses Özlem Saglanmak, Gordon Kennedy og Donald Andersen. Sammen med dem skal publikum over en weekend på Marienborg, igennem en højst nutidig demokratisk krise, hvor de alle sidder i klemme mellem kokkens dim sum’er, konferencen i Bella Centret, bestyrelsen for Saxo Bank, en prostitueret i helikopter, euroen og de fire EU-forbehold.

Javel hr. Minister! stiller spørgsmål som hvor langt vil man gå for at redde økonomien, sin politiske position og muligheden for genvalg?

Javel Hr. Minister! spiller fra den 25. marts til den 2. maj 2014 på Folketeatret´s Store Scene.

Instruktion: Morten Hovman
Scenografi: Kirsten Brink
Medvirkende: Flemming Jensen, Jacob Morild, Gordon Kennedy, Özlem Saglanmak, Donald Andersen

Læs mere på www.folketeatret.dk.


Kultur oplevelser i London

$
0
0

London tilbyder oplevelser til både de nysgerrige og de kulturelle.

Musicals, teater og koncerter i London

London kan sandsynligvis tilbyde verdens største udvalg oplevelser inden for underholdning og kulturelle oplevelser. London kaldes, ikke uden grund, for verdens hovedstad inden for musicals, teater og koncerter. Det er ligegyldigt om man er til rock, pop eller klassisk musik så kan man få en fantastisk oplevelser på Londons teatre, spillersteder og koncertsale.

Køb af billetter til teater og musical i London.

Undgå at købe dine billetter i de såkaldte “Ticket Scalpers” i London. Køb dine billetter på internettet via -- eller direkte på teatrenes egen hjemmeside, og køb dem inden afrejsen, i hvert fald hvis du vil være sikker på at se en bestemt forestilling i London. Skulle du være så uheldig at der er udsolgt, så er der stadig mulighed for at købe uafhentede billetter på de enkelte teatre lige før forestillingen. Disse billetter er ofte lidt billigere, men da du ikke selv kan vælge plads eller være sikker på at få en billet, anbefales det at du forsøger at bestille billetterne inden afrejsen.

Læs også:

MUSICAL I LONDON: THE BODYGUARD

Via -- kan du søge efter og købe billetter til oplevelser i London

Find billige flyrejser til London HER

Find billige hotelværelser i London HER

Ganløse Revyen 2014

$
0
0

Forberedelserne til Ganløse Revyen 2014 er allerede i fuld gang.

Holdet bag  Ganløserevyen har allerede været samlet et par gange, hvor der er blevet snakket om tekster og ideer. De første tekster fra de mange dygtige tekstforfattere er allerede kommet ind af døren og revyens scenograf, Hans Montheli, har allerede beordret en helt ny scenografi. Så scenen på Ganløse Kro er i øjeblikket i gang med at blive pillet ned, for at gøre plads til en helt ny scenografi.

Opmærksomhed

Selvom Ganløse Revyen ikke er den mest kendte revy i Danmark, så har revyen igennem tiden tiltrukket sig en
del positiv opmærksomhed, som endnu engang kan ses. Ganløserevyens faste kapelmester igennem alle årene, Mickey Pless, er blevet bedt om at være kapelmester ved året Revygalle på TV2 Charlie, som bliver optaget d. 31. august 2014 i Cirkusbygningen med Jarl Friis Mikkelsen som været. Det var også her, Lisbeth Kjærulff, sidste år fik prisen som Årets Talent, for sin medvirken i Ganløse Revyen 2013.I gen i år uddeler de 5 priser i forskellige kategorier.

Revyens instruktør igennem de sidste 4 år, Michel Castenholt, er blevet valgt til medproducer på Revyernes Revy, som afvikles i teltet på Bakken d. 17.august 2014. Det betyder at Michel skal rundt i hele Danmark og se samtlige revyer, og være med til at udvælge de numre som skal med i showet på Bakken. Det er også ved Revyernes Revy at
Mickey Pless i 2007 og 2011 blev kåret som Året Revykomponist. Så der er lagt op til en dejlig lang og festlig revysæson.

Nye tiltag på Ganløserevyen

Som noget nyt har Ganløserevyen sat revybusser ind mellem København og Ganløse Kro via Herlev og Ballerup, så det bliver nemmere, at komme til og fra revyen.

Desuden holder revyen, som noget nyt, sommerferie i uge 29 og 30. Revyen forlænger så spille perioden i den anden ende.

GANLØSEREVYEN 2014

Medvirkende: Anne Herdorf  ● Micheal Hasselflug  ● Lars Hjøllund Christine  ●  Astrid Nielsen

Kapelmester: Mickey Pless

Instruktør: Michel Castenholt

Koreograf: Christine Astrid Nielsen

Kostumer: Lasse Spangenberg

Sted

Ganløse Kro
Bygaden 30
3660 Stenløse
Tlf. 48 18 30 01

Spilleperiode

19. juni – 30. august Spiller dog ikke uge 29 & 30

Se mere om Ganløserevyen og bestil billetter KLIK HER…

Forscenen: “Kvindernes Hævn”

$
0
0

Otte talentfulde skuespillerinder fra Skuespillerakademiet spiller både kvinderne og mændene i denne danske komedie baseret på Aristofanes “Lysistrate”.

En gruppe kvinder har fået nok af mændenes krig, deres altoverskyggende magt og fejlprioriterede beslutninger. Med statsministerfruen i spidsen bestemmer de sig for, at indtil kvinderne får mere magt og indflydelse, bliver der ikke noget sex. Overhovedet! Mændene griner først af kvinderne, men får snart noget at tænke over.

Der vil være en smule politik, meget komedie, en stor dosis sexsnak og en masse grin!

Billetbestilling: www.enkelbillet.dk/Forscenen

Følg Forscenen og prøverne: www.facebook.com/Forscenen

Skuespillere: Christine Kabling Engelsen, Ann-Cathrine Olsen, Mathilde Klærke, Thea Løvgreen, Maria Lisberg-Jonasson, Emilie Finkielman, Anna Emilie Jordan Langsted og Amalie Laudrup.

Instruktør: Ola Hörling

Teknik: Christian Bedsted

Små revyer tiltrækker talenter

$
0
0
Anne Herdorf – Foto: Birger Storm Et stigende antal skuespillere tilbringer sommeren på landets mindre revyscener. “Revy er en svær metier, og man bliver mere sårbar på den lille scene,” siger Anne Herdorf, der medvirker i Ganløse Revyen for 4. … read more
Viewing all 133 articles
Browse latest View live